U bevindt zich hier: Nieuws  

NIEUWS

Winkworth Z-Blade kneders

E & R levert Winkworth Z-Blade Mixers groot & klein

Voor de productie van gumbase, de basis voor kauwgom, werden onlangs een tweetal Winkworth Z-Blade Kneders geleverd door E & R B.V. uit Vlaardingen. De machines, met een netto capaciteit van 1000 liter zijn uitgevoerd conform de specifieke wensen van de klant. Zo werden de vorm van de sigma bladen en afmetingen van de mengkamer door Winkworth aangepast aan de specifieke product eigenschappen. Voorts voldoen de machines aan strikte hygiene voorschriften. De afdichtingen van de 2 kneedarmen werden voorzien van een speciale, snel uitneembare en eenvoudig reinigbare speciale asafdichting, ontworpen door de firma Winkworth.

Winkworth is gespecialiseerd in het leveren, bouwen en ontwikkelen van diverse soorten horizontale Meng- en Kneedsystemen, Z-Blade kneders en Z-Blade Mixer Extruders, oftewel machines voorzien van een uitvoerschroef in plaats van een kantelbare uitvoering. Winkworth levert kneders in volumes van 100ML oplopend tot wel 5000 liter netto volume. Met name het 100ML model is op laboratorium schaal een bijzonderheid voor deze type machines.

Winkworth machines worden in de Benelux en Duitsland vertegenwoordigt door de firma E & R B.V. uit Vlaardingen.
 

Omega Truck

De nieuwe Omega Truck met demonstratie machine Omega 60
Roadshow – inhouse testen bij klanten
vanaf Januari 2013 op de weg
Roadshow start in Nederland – 3 maanden lang!
 

E & R / NETZSCH introduceren OMEGAŽ...

... energie besparend dispergeren!

E & R introduceert in samenwerking met haar leverancier, de firma Netzsch een echte noviteit op de IP2012. Op de stand van E&R zal de nieuwste generatie dispergeer systemen worden geïntroduceerd, de NETZSCH OMEGA dispersionizer!

Deze innovatieve en energiesparende manier van dispergeren trok reeds zeer veel interesse tijdens de onthulling van deze nieuwe techniek op de recent gehouden Achema beurs. In vele takken van de procesindustrie vormt succesvol dispergeren, ofwel het doelmatig separeren van samen geclusterde primaire productdeeltjes in een vloeistof, nog steeds een uitdaging.

Dit is waarom NETZSCH de nieuwe OMEGA Economic dispersionizer heeft ontwikkeld. De OMEGA bereikt een zeer hoge graad van energie efficiency door gebruik te maken van een intelligente manier van turbulentie, cavitatie en shear krachten. De OMEGA is geschikt voor het dispergeren van zowel standaard als high-tech producten.

In vergelijking met reeds bestaande dispergeer technologieën is de NETZSCH OMEGA het meest kosten besparende dispergeer systeem op de markt. De OMEGA biedt echter meer, technische voordelen zoals een efficiënte dispergering, optimale deeltjesgrootte verdeling, significant gereduceerde temperatuur tijdens het proces, reproduceerbaarheid en eenvoudige reiniging en productomschakeling.

OMEGA Applicaties zijn o.a. coatings & inkten, pigment dispersies, personal care producten, cremes, cel-ontsluiting, voedingsmiddelendipersies, zuivelproducten, chemische dispersies, carbon nano tubes, pharmaceutische producten.

De NETZSCH OMEGA is beschikbaar voor testen in het testlaboratorium van de firma NETZSCH te Selb (D), en vanaf Oktober ook in de proefruimte van E&R te Vlaardingen.


PERSBERICHTEN

SOLIDS PROCESSING

FLUIDS PROCESSING

BULK

MAINTENANCE BENELUX
 

Deelname E & R aan European Coatings Show 2013

E & R exposeert de nieuwste Jenag Filters voor vloeistof filtratie

Van 19-21 maart a.s. neemt E & R als exposant deel aan de internationale vakbeurs European Coatings Show 2013. De E.C.S. biedt plaats aan de experts op het gebied van o.a. verf, coatings, inkt en kleefstoffen productie machines.

E & R exposeert o.a de range van zelfreinigende zeef- en filtratie systemen ten behoeve van vloeistoffen - Jenag Filters. Het vernieuwde Jenag V-type zal op de E&R stand te zien zijn in zowel laboratorium als productie uitvoering. Tevens zal de introductie plaatsvinden van het nieuwe, compacte Jenag C-type. Dit zelfreingende zeefsysteem is een noviteit op het gebied van de vloeistof filtratie.

Compact probleemloos filtreren van vloeistoffen tot 200poise, zelfreinigend en zonder gebruik te maken van kostbare en/of éénmalige filterelementen, filterzakken of zeefgaas. Geen (chemisch) afval en geen arbeidsintensieve reinigingswerkzaamheden. Capaciteit, van ca. 100 - 12.000 ltr/uur. Geschikt voor zowel chemische & voedingsmiddelen toepassingen, ook in Atex uitvoering beschikbaar.
 

Netzsch ChocoEasy

Netzsch ChocoEasy...de toekomst van chocolade-productie

productie van kleine en grote volumes

Van 29.01 tot 01.02 toont de firma Netzsch live chocolade productie op de Prosweets 2012 vakbeurs te Keulen (D). Het concept Netzsch ChocoEasy, voor de productie van zowel kleine als grote volumes chocolade, kent een aantal belangrijke voordelen.

De Netzsch ChocoEasy beschikt over alle geintegreerde onderdelen van een chocolade productie proces, is een gesloten systeem, eenvoudig reinigbaar, verbruikt weinig energie in vergelijk met conventionele systemen en biedt de gebruiker goede scale up mogelijkheden in combinatie met een aantrekkelijke aanschafprijs. De Netzsch ChocoEasy biedt ook kleinere gebruikers nu de mogelijkheid eigen chocolade te produceren.

Geïnteresseerden kunnen, voor het eerst op een beursvloer, de live productie van chocolade aanschouwen, vanaf het doseren van o.a. suiker, cocoa massa, melk poeder en cocoa boter tot en met het vervaardigen en proeven van pralines! Rondleidingen worden iedere beursdag verzorgd rondom het productie proces op de Netzsch Stand Nr. C70 / D79 Hal 10.1
 

Stoom-stuwstraalmolen > poeders in het nanobereik

Netzsch-Condux Mahltechnik, vertegenwoordigd door E&R, presenteerde op de Powtech in Neurenberg de s-Jet 25 stoom-stuwstraalmolen voor laboratoriumgebruik en de productie van kleine hoeveelheden zeer fijne poeders.

Het principe van de s-Jet is reeds in 2009 tijdens Achema geïntroduceerd. De installatie maakt gebruik van oververhitte stoom als maalgas. De s-Jet kan daarmee materialen droog vermalen tot deeltjes in het submicron-bereik. Met stoom kan het ziftwiel namelijk aanmerkelijk sterker worden versneld dan met lucht, waardoor nu ook deeltjes in het submicron-bereik kunnen worden afgescheiden. Tot dan toe waren nano-deeltjes alleen te produceren met natte maaltechnieken. Bij het ontwerp van de s-Jet 25 is als uitgangspunt de productie van kleine hoeveelheden gehanteerd. Voorts is gelet op ergonomische aspecten en de reinigbaarheid van de installatie. De s-Jet omvat een producttoevoer, stoomgenerator, maalmolen, cycloon, condensor en besturingssysteem, samengebouwd op één skid. De installatie heeft een vloeroppervlak van drie vierkante meter en een hoogte van 2450 mm. Centrale aansluitpunten voor perslucht, elektriciteit, water en afvalwater maken de s-Jet 25 eenvoudig te installeren.
 

Introductie van de S-Jet Compact van Netzsch

Stoom jet mill systeem

De succesvolle introductie van nieuwe S-Jet, ontwikkeld door Netzsch-Condux Maaltechniek GmbH, heeft een extra dimensie gekregen met de introductie van de S-Jet Compact. Een compact laboratorium `stoom` jet mill systeem ten behoeve van laboratorium gebruik en kleine productie charges. De compacte unit is voorzien van alle noodzakelijke componenten waaronder de product dosering, stoom jet mill, product separatie en besturingssysteem, geheel gebruiksklaar voorgemonteerd op een skid unit.

De naam S-Jet staat voor stoom en superfijn. In tegenstelling tot conventionele Jet mill systemen gebruikt de S-Jet superheet stoom als maalgas. Met stoom kan een aanzienlijk hogere flow in het classificeersysteem gerealiseerd worden. Hiermee wordt een belangrijke stap gemaakt in de separatie van deeltjes in het submicron bereik. Waar met conventionele jet mill techniek de grens bij circa 2 micron (d97) lag is door de ontwikkeling van de Netzsch S-Jet een nieuwe dimensie toegevoegd aan het droog malen van producten in het submicron bereik. De Netzsch S-Jet vertegenwoordigd momenteel de fijnste vorm van jet mill vermaling.

De nieuwe Netzsch Nanonization S-Jet systemen werden onlangs op de Powtech met groot succes geintroduceerd. In het testlaboratorium van de firma NETZSCH Condux Malltechniek GmbH te Hanau, Duitsland, staan zowel een productie installatie als een kleine S-Jet Compact opgesteld voor testen.

Voor informatie kunt u contact opnemen met E & R B.V. Vlaardingen, leverancier van Netzsch maal- en dispergeersystemen in de Benelux.
 

E & R Agent voor NETZSCH Condux

Vanaf 1 januari 2011 is E & R de nieuwe exclusieve vertegenwoordiging van de firma Netzsch Condux Mahltechnik GmbH uit Hanau (D). Netzsch Condux, werelwijd leverancier van maalsystemen voor droge toepassingen, zoals o.a. luchtstraalmolens, classificeermolens, impact-, slag-, snij- en pennenmolens, is onderdeel van de Netzsch Feinmahltechnik Groep uit Selb, Duitsland. Netzsch Condux levert hoogwaardige maalmachines en turn key projecten in zowel voedings-, pharma- en chemische industrie en combineert klantgerichte oplossingen met uitstekende service alsmede een zeer uitgebreide testfaciliteit te Hanau.

De samenwerking tussen Netzsch Condux Mahltechnik en E & R is tot stand gekomen op basis van de reeds meer dan 30-jarige, succesvolle vertegenwoordiging op het gebied van de natmaal- en dispergeer techniek. Het was een langgekoesterde wens van de firma Netzsch deze succesvolle samenwerking verder uit te breiden met het programma droogmaaltechniek en zo de synergie tussen nat- en droog malen verder vorm te geven. E & R beschikt over een sterk programma droge stof meng- en handling systemen, zoals o.a. de Winkworth ploegschaar- en paddelmengers, welke perfect aansluiten bij het Netzsch Condux programma. Tevens is E & R net als Netzsch actief in zowel de voedings-, pharma en chemische industrie en voeren beide firma`s eenzelfde service gerichte bedrijfsfilosofie waarin noviteiten en klantgerichte ontwikkeling een belangrijke rol spelen.

Voor E & R betekent de samenwerking met Netzsch Condux een belangrijke uitbreiding van het leveringsprogramma en verdere groei van de project- & procestechniek afdeling. Vanaf 1 Januari 2011 staan wij samen met onze nieuwe collega`s van Netzsch Condux voor u klaar.
 

E & R - EXAKT driewalsen

Driewalsen worden reeds succesvol in de Nanotechnologie (b.v. Lotuseffect) ingezet. Een relatief nieuwe toepassing is de verwerking van Carbon Nanotubes. CNT`s zijn nanoschalige Koolstofbuisjes, welke harder zijn dan b.v. staal. Ze geleiden stroom en verbeteren de mechanische eigenschappen van Polymeren, hetgeen ze bijzonder interessant maakt voor de inzet in Nanogebonden materialen b.v met CNT gevulde epoxyharsen. Deze eigenschappen komen echter pas tot zijn recht wanneer de agglomeraten van koolstofbuisjes na toevoeging goed gedispergeerd en homogeen verdeeld worden in het polymeer. De Exakt elektronisch regelbare driewals is in staat, op grond van een autom. spaltinstelling en unieke aansturing, om aan deze hoge eisen tegemoet te komen.

Hoge afschuifkrachten
De grote oppervlakte van CNT`s maakt de dispergering in epoxyhars tot een lastige opgave. Door de hoge afschuifkrachten van de Driewals worden de agglomeraten op ideale wijze gedispergeerd. De CNT`s worden hierbij niet beschadigd en de noodzakelijke en specifieke afmeting van het koolstofbuisje blijft behouden. Het aandeel van CNT`s, welke door epoxyhars worden omsloten stijgt constant. Hierdoor neemt de Viskositeit constant toe, van ca. 10 cPoise tot meer dan 100.000.

Continu dispergeerproces
De bijzondere eigenschap van een driewals, om produkten van zeer uitéénlopende visc. te kunnen dispergeren, is juist binnen deze toepassing van belang. Het dispergerend vermogen stijgt tijdens het proces evenredig met de visc. Hierdoor neemt de produktkwaliteit constant toe.

Verwerking van kleinste hoeveelheden
Bij aanvang van een research- en ontwikkelingsfase reduceert een driewals, zeker bij gebruik van kostbare grondstoffen (b.v. Carbon Nanotubes) de ontwikkelingskosten, doordat verwerking van zeer kleine hoeveelheden mogelijk is - dit bij minimaal materiaalverlies.

De ervaring met Epoxyhars / CNT systemen zijn op vele materialen met vulstoffen in de vorm van nanodeeltjes overdraagbaar.
 

BPT Skerman kiest voor E & R Vlaardingen

BPT Skerman is toonaangevend ontwerper en leverancier van batch processing machines en systemen voor de voedingsmiddelen-, farmaceutische- , chemische- en zoetwaren industrie.

BPT Skerman is tevens gespecialiseerd in het produceren van emulsies en poeder oplossystemen, gebruikt voor o.a. de productie van sauzen en kant en klaar voedingsmiddelen, cosmetica en personal care producten, onderhoudsproducten en olie-water verbindingen in emulsies. Zeer bekend zijn ook de BPT Skerman coating systemen en drageerketels voor met name zoetwaren en farma toepassingen.

BPT Skerman systemen worden o.a. gebruikt voor de volgende stappen in een productieproces:
* Verwarmen
* Koelen (snel terug koelen van voedingsmiddelen)
* Smelten
* Dispergeren & oplossen
* Koken
* Coaten (drageerketels)
* Mengen
* Emulgeren en homogeniseren
* Engineering van complete systemen
* Verhuur van systemen

Onlangs ging de samenwerking tussen BPT Skerman en E&R van start op de ProSweets beurs te Keulen. Grant Jamieson, directeur-eigenaar van BPT Skerman overhandigde Etienne Esseveld (E&R) tevens het qualified service partner certificaat, dit na intensieve training van het technisch service team van E&R in Reading (UK).

E & R is per 01.01.2010 de exclusief leverancier & service partner van BPT Skerman apparatuur in de Benelux en Duitsland.
 

E & R succesvol in cocoa molens

Wederom heeft E & R uit Vlaardingen 2 horizontale Roerwerkkogelmolens aan de Nederlandese Cocoa Industrie kunnen leveren. De Netzsch Roerwerkkogelmolens van elk 500 liter volume malen in lijn een gemiddelde doorzet van meer dan 5 ton per uur Cocoa massa. Voor de vermaling van cocoa worden doorgaans stalen maalkogels ingezet hetgeen betekent dat de machines uitgevoerd zijn in een speciaal door de leverancier ontwikkeld slijtvast compoundstaal. Netzsch is uitgegroeid tot de specialist in dit soort maaltechnieken, met name voor de zeer abrasieve applicaties alsmede de machines met zeer hoge doorzet. Onlangs werd door Netzsch een Roerwerkkogelmolen met een volume van 10.000 liter gebouwd, de grootste wereldwijd.
 

NETZSCH high flow circulatie parelmolen

"Zeta II systeem meest efficiente parelmolen"

Recent werd bij een producent van protective coatings, gevestigd in het midden van het land, een nieuwe NETZSCH high flow circulatie parelmolen in bedrijf genomen. De LMZ10 - ZETA II beschikt o.a. over data logging en digitaal display voor bediening en controle van de procesgang. Aan de inbedrijfname ging een traject van testen vooraf waarbij 2 merken werden getest, een 17 liter type van de concurrentie alsmede een Netzsch LMZ10, maalkamervolume 10 liter. Hieruit kwam naar voren dat de Netzsch LMZ techniek maar liefst een tijdsbesparing van meer dan 40% realiseerde, ondanks het aanmerkelijk kleinere maalkamer volume! De maalefficiëncy van deze parelmolen maakt het gebruik van hoge toerentallen alsmede zeer dure type maalparels niet strict noodzakelijk, een wezenlijke besparing.

De Netzsch LMZ parelmolens beschikken over zeer slijtvaste maalkamer componenten en worden in verschillende volumes aangeboden oplopend van 0.75 - 150 liter netto volume, hiermee is Netzsch uniek op het gebied van de high flow circulatie maaltechniek. Wereldwijd is Netzsch dan ook marktleider op dit vlak. De LMZ systemen zijn tevens geschikt voor inzet van zeer fijne maalparels - tot wel 50 micron diameter, hetgeen wordt gebruikt voor het malen in het Nano bereik (ZETA RS).

E & R is exclusief agent van Netzsch in de Benelux en beschikt te Vlaardingen over testmogelijkheden alsmede demonstratie machines welke op locatie kunnen worden getest. Binnenkort exposeert E & R op IP`06 de ZETA II types.
 

E & R levert nieuwe dispergeersystemen in pigment

E & R B.V. uit Vlaardingen heeft in samenwerking met de firma Netzsch uit Selb (Duitsland) een lijn van Dispergeersystemen geleverd bij een pigment verwerkend bedrijf in Nederland. Eindproduct is een kleur (pigment) pasta welke elders wordt verwerkt. Deze nieuwe Dissolvers worden gebruikt voor het dispergeren van hoge concentraties pigmenten in een bindmiddelfase. Het vaste stof gehalte kan hierbij oplopen tot meer dan 70%. Het dispergeerproces vindt plaats onder vacüum, waarbij de pigment poeders middels een geautomatiseerd doseersysteem de procestank worden ingezogen. Door deze techniek worden de pigmentpoeders op het meest ideale punt in de Vortex gebracht. Het resultaat is een snelle en efficiënte bevochtiging en dispergering met een zo gering mogelijke energie consumptie van het dispergeersysteem.

Deze "sub-level feeding" techniek werd door Netzsch ontwikkeld en reeds door E & R aan meerdere clienten in de Benelux verkocht. De sub-level feeding techniek kan zowel op de grotere als ook op de kleine systemen worden toegepast. Groot voordeel is de stof- en eventueel solventdamp vrije werkmethode. De installatie bestaat uit een volledig gesloten systeem, waarbij pigment poeders kunnen worden ontnomen vanuit zakgoed, bigbags, alsmede IBC`s. Een combinatie van deze systemen behoort ook tot de mogelijkheden. E & R is exclusief distributeur van Netzsch Feinmahltechnik GmbH in de Benelux.

E & R / Netzsch beschikt over een demo opstelling welke beschikbaar is voor testen.
 

Netzsch Basket Mill Systemen uitgebreid

"Probleemloos malen en dispergeren van lakken, coatings en pigment pasta's"

NETZSCH Feinmahltechnik uit Duitsland heeft de in Nederland zeer succesvolle lijn van Basket Mill machines (TM serie) voor het malen en dispergeren van o.a. coatings, lakken en pigment pasta`s, verder uitgebreid met enkele nieuwe modellen. Tevens is een nieuwe korf toegevoegd aan de bestaande serie uitvoeringen. Deze nieuwe korf stelt de gebruiker in staat om met nog kleinere maalparels te werken hetgeen de kwaliteit van het te malen produkt nog verder ten goede komt. Het grote voordeel van de Netzsch Basket Mills ten opzichte van andere type korfmolens is het ontbreken van statische delen welke in contact staan met het produkt. Machines met een statische korf kennen een lagere circulatie snelheid van produkt en maalparels en zijn hierdoor minder efficiënt. Tevens heeft een statische korf een negatief effect op de reinigbaarheid van het systeem. Vaak ontstaat aanzetting van produkt op de ophangconstructie van de statische korf, hetgeen moeilijk te verwijderen is.

De Netzsch Basket Mill met roterende korf combineert de voordelen van optimale procesgang, korte maalduur, uitsekende en éénvoudige reiniging en bediening alsmede een exact reproduceerbaar proces in één machine. De Netzsch Basket Mill is verkrijgbaar in diverse laboratorium- en produktie modellen. Via E & R B.V. uit Vlaardingen, reeds vele jaren de agent/distributeur van Netzsch Feinmahltechnik in Nederland, zijn test machines op zowel laboratorium als productie schaal beschikbaar.